måndag, januari 04, 2010

Over the hills and far away

Även om man visste vad det skulle bli av Anakin blev det inte mindre ledsamt för det. Man liksom äna hoppades att han skulle ändra sig i sista stund där. Men nej, han förvandlades till Darth Vader likt förbaskat.

För ni måste väl ändå hålla med mig att det är lite sorgligt att en söt liten pojke växer upp och blir värsta snyggig och sedan växer upp lite till för att bli... some dude som springer runt i svart plasthatt och flåsar lite läskigt i tid och otid? What a waste.

Förresten, jag har en fråga om deras lasersvärd: betyder de olika färgerna något?
Alltså, att de onda har röda säger väl sig självt, men sen verkar det variera lite bland de andra med grönt och blått. En eller ett par lila har jag sett också. Så ja, har det med rang eller nåt att göra (fast det tror jag inte, för vissa som hade blått ena stunden sprang runt och viftade med gröna i andra stunden och vise versa), eller var det fritt val så att man helt enkelt plockade på sig ett som man tycker är fint?
Då blir det jobbigt om ens absoluta favvo-färg är röd fast man tillhör de goda. Undrar om det var därför som Anakin joined the dark forces?

Observation: Hayden/Anakin var mycket snyggare i tredje filmen än den andra, för då slapp han den där fula tofsen där bak! Är nog tur att alla Jedi-riddare in training tycks behöva ha samma frisyr, annars hade han nog blivit mobbad. Kanske det är ett påhitt från de äldre Jedisarna för att de ska kunna sitta och skratta åt dem när de har sina möten i den där stora salen... Och jag som trodde att de var förespråkare av det goda! Där ser man.

Fyra av sex filmer avklarade i alla fall. Man känner att första halvan hör ihop med andra, fast ändå inte.

2 kommentarer:

Sparkling sa...

haha har aldrig sett filmerna och kmr nog inte göra de heller men inlägget var kul :D

Catrin sa...

Jag håller absolut med om det där med att han var snyggast i den tredje filmen. Men om du tänker på det så hade Obi-wan också en tofs i första filmen, man kan ju tänka sig att det har något med att man är fortfarande lärling då? Men den där tofsen är en aning fjantig!

Fast han blir ju cool som Darth Vader, han gör ju precis som han vill. Tom stryper sina egna!